Software

eNovates zorgt ervoor dat zijn klanten niet alleen nu maar ook in de toekomst beschikken over up-to-date laadinfrastructuur. Daarom ontwikkelt eNovates modulaire systemen die zowel autonoom als in een netwerk functioneren. Zij kunnen gemakkelijk bewaakt, beheerd en bijgewerkt worden van op afstand.

Het programma eNet Management Suite laat toe een of meer laadnetwerken te beheren. Het is opgebouwd rond twee engines, het Charge Point Management System (CPMS) en het Application Management System (AMS). Het kan virtueel elk laadstation dat verkrijgbaar is op de markt beheren en bewaken. Alle gegevens betreffende de laadinfrastructuur worden ook duidelijk verwerkt in gedetailleerde verslagen.

Met eNet Backoffice Suite houdt de netwerkbeheerder de vinger aan de pols van zijn laadinfrastructuur. Naast het dagelijkse gegevensbeheer (informatie over de laadpunten, de identificatiemethodes, de gebruikers...) toont dit programma ook welke laadstations operationeel zijn, waar er fouten optreden, wanneer het laadstation rapporteerde aan het centrale systeem, welke defecten het vaakst voorkomen en wat daarvan de oorzaken zijn enz. Het omvat tevens talrijke rapportagefuncties over het verbruik, de status van het netwerk en de laadstations, de duur van de oplaadbeurten, de vragen van klanten en gebruikers, enz.

Met de module Notifications & Alarms kan de netwerkbeheerder ervoor zorgen dat het systeem automatisch een sms stuurt naar de gebruiker van een laadpunt wanneer de maximale oplaadtijd bereikt werd. Het verstuurt ook automatisch een e-mail naar de technische dienst als een laadstation meer dan 2 uur niet operationeel is.

Het managementportaal geeft informatie over de beschikbaarheid van de laadpunten en het energieverbruik. Dankzij het gebruik van Google Maps heeft de beheerder meteen een grafisch overzicht van zijn netwerk en de status daarvan. Via het managementportaal kunnen tevens de gebruikersprofielen beheerd worden en kan er contact opgenomen worden met de betrokken partijen. Alle rapporten zijn beschikbaar in diverse formaten excell, csv, pdf, ...

Het gebruikersportaal laat toe via Google Maps het dichtstbijzijnde laadpunt te vinden en zelfs van op afstand te reserveren. Via het gebruikersportaal kan men het gebruikersprofiel beheren, een abonnement aanvragen of verlengen en andere gebruikers of de netwerkeigenaar contacteren. Het programma geeft ook altijd een up-to-date overzicht van het verbruik en de daarmee gepaard gaande kosten.