Elektrische Tweewielers

Elektrische tweewielers, en vooral dan elektrische fietsen, zijn de laatste jaren steeds meer in trek. 1 op de 7 fietsen die wereldwijd verkocht worden is vandaag van het elektrische type. Verwacht wordt dat de verkoop van elektrische fietsen in West-Europa tegen 2016 zal vervierdubbelen.

Niet alleen ouderen, personen met lichamelijke beperkingen of jonge ouders met kinderen hebben de talrijke voordelen van elektrisch rijden ontdekt, ook pendelaars en recreatieve fietsers kiezen steeds meer voor een elektrische tweewieler. Zo hebben ze altijd "de wind mee".

Bondig samengevat zijn er 4 types elektrische tweewielers op de markt: elektrische fietsen met trapondersteuning tot 25 km/uur, snorfietsen waarbij men niet hoeft te trappen en met een snelheid van maximum 45km/uur, scooters en motorfietsen met variabel vermogen. Alleen voor elektrische fietsen van de eerste categorie is geen specifieke verzekering, inschrijving, rijbewijs of het dragen van een helm verplicht. Wellicht is dat een belangrijke reden waarom elektrische fietsen van het type "pedelec"
Maar ongeacht het gekozen type moeten de accu's van elektrische tweewielers regelmatig geladen worden. Als het om verwijderbare accu's gaat kan dit om het even waar gebeuren, op voorwaarde dat er ergens een geschikt stopcontact is waar men de lader kan inpluggen. Bij vaste accuâs moet de fiets, snorfiets, scooter of motorfiets via een kabel aangesloten worden op een stopcontact.
eNovates ontwikkelde oplossingen voor alle toepassingen: thuis, op het werk, op openbare plaatsen, in parkings etc. Zo kunnen gebruikers overal terecht om hun elektrische tweewieler veilig en efficiënt te laden.